Wednesday, November 10, 2010

Costite de porc la cuptor - Pork Ribs a la Marian


Americanilor le place la nebunie BBQ sos-ul și trebuie să recunosc că nici mie nu-mi displace, cu toate că prima dată când l-am gustat, la niște americani care locuiau in Romania, n-am fost deloc impresionat, ba mai mult mi s-a parut că are chiar un gust ciudat. Dar vorba ceea “pofta vine mancând”și dacă mai și trăiești printre americani te adapezi la obiceiurile lor culinare. Am decis ca săptămâna asta să prepar, și vă invit și pe voi dacă vă face plăcere, costițe de pork cu cartofi, la cuptor.Americanii iubesc așa de tare BBQ Ribs-urile că au creeat inclusiv festivaluri pe tema asta care se desfășoară de-a lungul și de-a latul Americii, așa că dacă auziți de unul prin zona unde locuiți nu-l ratați și mergeți măcar din curiozitate. Tot ca și o curiozitate vă pot spune că cel mai nordic restaurant de BBQ se află tocmai în îndepartata Alaska și soția proprietarului este o româncă.
Acum trebuie să fim cinstiți cui nu-i plac costitele afumate, rumenite la cuptor, împănate cu sau fără BBQ sos și servite cu diferite garnituri?! Și să fi la regim sau la cură de slăbire și tot nu te poți abține când le simți mirosul și începe să-ți lase gura apă….
Înainte să vă las să urmăriți filmul trebuie să fac câteva precizări. Timpul necesar preparării este ceva mai lung decăt am specificat in video. Este nevoie de mai bine de o oră să fie ținute la cuptor dacă vreți ca ele să fie gustoase și carnea să se desprinda usor de pe coastițe , așa că mai adaugați măcar o jumătate de oră la preparare. Totdeauna o mâncare gustoasă ia timp să o prepari, asta daca nu vreți să mâncați fast food! Cu alte cuvinte trebuie să aveți mare răbdare mai ales când mergeți la restaurant, unde după 5-10 minute de așteptare, lumea deja se impacientează că nu mai vine mâncarea. Și încă ceva, daca vreți să aibe și gust de fum,(asta daca nu cumva le uitați si se afuma ele de prea mult stat la cuptor…!) am văzut că americanii sau gândit la toate și poți cumpăra fum la sticlă. Nu vă speriati, este fum lichid, sau mai bine spus un lichid cu gust de fum care se poate pune peste carne și are același gust ca și cum ar fi fost ținută la fum de lemne. Trebuie să recunosc că și eu m-am minunat prima dată cand l-am încercat.
Spor la preparare și poftă la mâncare !
Good food takes time !

1 comment:

vincent said...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef