Thursday, August 1, 2013

Mancare etiopeana

Ce-i frumos in Chicago e ca dacă nu ai chef sa prepari mâncare acasă poți ieși in oraș si oferta este foarte diversa. Zilele trecute am poposit la un restaurant chinezo-etiopian.Pentru ca de mâncare chinezeasca m-am cam saturat am mers pe varianta etiopeana. Bucatareasa si totodata proprietara este etiopianca dar pt ca înainte fusese restaurant chinezesc a păstrat si meniul lor, si a învățat sa gateasca si mancare asiatica.
A venit la Chicago in urma cu 12 ani, dar restaurantul il are doar de un an jumate. Nimic din ce pregătește nu e procesat, totul e făcut proaspăt de către ea. Inclusiv preparatele chinezesti (ex.egg roll) a învățat retetele si le prepara de la A la Z. Chiar a urmat 3 luni un curs de bucatar in China town din Chicago. Tot de acolo se si aprovizioneaza cu produse.
Mâncarea comandata azi e una mai picanta, din carne de vita si vegetale, cu doua garnituri: una de mazare si alta de spanac. Astea se servesc cu "ingera" un fel de paine, sub forma de placinta făcută din faina de "teff". Teff-ul e o cereala traditionala etiopeana cu o vechime de 6,000 de ani, fiind o bogata sursa de proteine, calciu si fier.
I love Chicago because of the food diversity . Today Ethiopian food.

2 comments:

Cristina said...

bunaaaaaaaaaa...!!!! cred...dupa cum arataaa :)

Unknown said...

foarte buna