Ce-i frumos in Chicago e ca dacă nu ai chef sa
prepari mâncare acasă poți ieși in oraș si oferta este foarte diversa. Zilele trecute am poposit la un restaurant chinezo-etiopian.Pentru ca de mâncare
chinezeasca m-am cam saturat am mers pe varianta etiopeana.
Bucatareasa si totodata proprietara este etiopianca dar pt ca înainte
fusese restaurant chinezesc a păstrat si meniul lor, si a învățat sa
gateasca si mancare asiatica.
A venit la Chicago in urma cu 12 ani,
dar restaurantul il are doar de un an jumate. Nimic din ce pregătește
nu e procesat, totul e făcut proaspăt de către ea. Inclusiv preparatele
chinezesti (ex.egg roll) a învățat retetele si le prepara de la A la Z.
Chiar a urmat 3 luni un curs de bucatar in China town din Chicago. Tot
de acolo se si aprovizioneaza cu produse.
Mâncarea comandata azi e
una mai picanta, din carne de vita si vegetale, cu doua garnituri: una
de mazare si alta de spanac. Astea se servesc cu "ingera" un fel de
paine, sub forma de placinta făcută din faina de "teff". Teff-ul e o
cereala traditionala etiopeana cu o vechime de 6,000 de ani, fiind o
bogata sursa de proteine, calciu si fier.
I love Chicago because of the food diversity . Today Ethiopian food.
Thursday, August 1, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
bunaaaaaaaaaa...!!!! cred...dupa cum arataaa :)
foarte buna
Post a Comment