Wednesday, August 11, 2010

Ciorba de fasole verde

Astazi am cules din gradina proprie  fasole verde si am facut o ciorba asa ca la mama acasa. Reteta este simpla si la indemana oricui vrea sa o prepare: intr-o oala se pun 4-5 litri de apa, se adauga un ciolan cu putina carne pe el (eu am folosit un ciolan cu putina carne proaspata, daca aveti afumat este si mai bun pentru gust), 4-5 morcovi taiati cubulete, un ardei galben taiat marunt,  o ceapa mare data prin razatoare, sare, piper, putin usturoi si o cana de suc de rosii. Se pune ciolanul cu carne la fiert si se lasa sa fiarba cam 4-6 minute,  apoi se adauga legumele, si se fierb bine aproxiamtiv 25 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper, iar la sfarsit se adauga sucul de rosii si se mai da un clocot de cca. 3-4 minute.  Ciolanul se scoate afara, se dezoseaza carnea si se taie cubulete si se introduce inapoi in supa. daca este afumat ciolanul se las ain supa si el pentru aca supa sa absoarba toate proteinele si nutrientii din os. Daca aveti,  la sfarsit puteti pune si putin patrunjel verde taiat marunt.
Se serveste cu smantana dupa gust. Pofta buna !

2 comments:

mira said...

supa e altceva, e ciorba sau zama cum i se spune in ardeal.

Marian Petruta said...

da... zeama ..dar daca nu esti din Ardeal nu sti ce-i aia...:)
apropos, care e diferenta intre supa si zeama?