Sunday, February 28, 2010

Gras si sanatos ?!

Obezitatea este un fenomen social intalnit in special in tarile foarte dezvoltate. Aceasta este una din minusurile unei societati asa zis civilizate sau de consum. Despre cei care o duc bine se spune uneori ca sunt "grasi si sanatosi' nu-i asa? Nu prea. Perceptia respectiva este complet gresita. In nici un caz oamenii grasi nu sunt sanatosi, sau cel putin organismul nu le functioneaza normal sau la capacitatea normala, fortand unele organe, precumm inima, rinichii, pancreasul, dar nu numai, la mai multa munca si efort pentru a putea face fata surplusului de grasimi. Acestea pot duce la probleme precum cele de inima, de respiratie, depresie, infertilitate, probleme cu rinichii, sau chiar cancer.

Sunday, February 14, 2010

Friptura de peste cu sos alb de lamaie si morcov

O friptura simpla de peste la cuptor cu un sos alb de lamaie si morcov.

Wednesday, February 10, 2010

Ciuperci la tava cu cartofi prajiti

Cartofi prajiti, cu smantana si ciuperci la tava, umplute cu branza!
O reteta simpla si usor de facut!
Ingrediente: ciuperci, branza (dupa preferinte si posibilitati), sare, piper, cartofi, ulei, smantana, usturoi si verdeturi pentru ornare (morcov, ridiche si castravete).
Ciupercile se curata, se spala, se indeparteaza cozile si se pun pe o tava, se sareaza si pipereaza ciupercile, apoi se introduc la cuptor la foc 170-180 C sau 370 F.  Dupa ce se coc pe jumatate 15-20 min se scot, se storc de apa daca este cazul, si se umple cu branza, apoi se introduc iar la cuptor pana se topese/rumeneste branza. 
Cartofii curatati, spalati si taiati se pun in uleiul incins si se coc pana se rumenesc. Se servesc cu smantana cu usturoi si ciupercile cu branza. Se orneaza cu vegetale dupa preferinte!
Pofta buna !